Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kulturveckorna

Konstutställning

Om kulturveckorna

Jubileet arrangerar två kulturveckor under året, en på våren och en på hösten. Kulturvecka vår går under namnet "Live i Lundagård" och inkluderar en upptäckar dag på Krafts torg för de minsta, möjlighet att lyssna till tonerna av brassband eller rock, besöka Konsthögskolan i Malmö, gå på kabaréföreställning eller möta initiativtagaren till Lunds universitet – själva Peder Winstrup. Eller i alla fall genom en utställning.

Kulturveckan under hösten kallas "Konst i tid och rum" och har samlat några av våra mest kreativa krafter, bland annat genom en specialskriven och exklusiv revyföreställning kallad Arma Mater som endast spelas under tre dagar i september! Det som också utmärker veckan är möjligheten att beundra konst som temporärt uppförs i Kungshuset, besök Skissernas Museum eller den unika utställningen på Lunds konsthall med världskända konstnärer som varit verksamma vid Konsthögskolan i Malmö. Upplev universitetets historia i original genom universitetsarkivets visningar och skåda Botaniska trädgården i dess höstprakt.

Kulturveckor

Andra utställningar och konserter

Jubileumsåret bjuder på fler utställningar, konserter och kulturella aktiviteter än de som sker under temaveckorna. Kolla in alla programpunkter i vårt kalendarium.

Titta i vårt kalendarium

 

Sidansvarig:

Kontaktuppgifter

JUBILEUMSKANSLIET

Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om jubileet. 

Carina Jensen, jubileumskoordinator 
carina [dot] jensen [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
Telefon: 0705-40 90 66

Louise Pierce, biträdande projektledare 
louise [dot] pierce [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
Telefon: 0725-19 66 24

Cecilia Schubert, jubileumskommunikatör
cecilia [dot] schubert [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
Telefon: 073-062 38 58

Kansliets gemensamma e-postadress: 
lu350 [at] rektor [dot] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen