Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Maximilian Roszko - Kina

”Jag fick en ursäkt att resa utomlands"

Varför valde du att läsa utomlands?

Det var ett självklart val för mig. Jag fick en ursäkt att resa utomlands, samtidigt som jag kunde lära mig sådant jag tyckte var kul och intressant, utan att behöva betala kursavgifter. Utlandsstudierna lär också bli ett minne för livet!

Hur var det att läsa utomlands?

Undervisningen skilde sig inte mycket från Sverige, så det var väldigt lätt att anpassa sig. Vi hade typiska föreläsningar och diskussionstillfällen. Det var en bekväm miljö, och föreläsarna skojade ganska ofta och ställde mycket frågor till oss. Engagemanget var definitivt högre från kursarna, man såg att folk ville lära sig, vilket var motiverande.

Berätta om dina bästa upplevelser.

Det bästa utbildningsmässigt var hur öppna föreläsarna var, speciellt om de kontroversiella ämnena som man inte riktigt "pratar om" i Kina. De drog till och med ner persiennerna på en av föreläsningarna så inga utanför kunde se in och eventuellt orsaka problem.

Personligen fick jag massor grymma upplevelser. En av dem var när jag tillsammans med 15 andra åt på en lyxig japansk teppanyaki-grillrestaurang. Där åt vi den godaste sushin jag någonsin ätit tillsammans med gratis öl och sake. Efter maten gick vi till en klubb placerad högst upp i en skyskrapa.

Skulle du rekommendera andra att läsa utomlands?

Visst ska man ta chansen att studera utomlands! Speciellt om utbildningen är i ett land eller stad som man önskar att åka till. Man får ny inspiration till att plugga vilket gör studierna mycket lättare. Man lär känna nya vänner, och man får uppleva nya saker. Det är en sjukt kul och härlig upplevelse!

 

Sammanställt  hösten 2014

Maximilian Roszko - huvudbild

Namn: Maximilian Roszko

Utbildning: Molekylärbiologi & Neurovetenskap

Utbytesland: Kina

Utbytesuniversitet: Fudan University, Shanghai

Period: Sommaren 2014

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen