Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Fredrik Irwe - Holland

“Jag var på konferens med berömda hjärnforskare”

Varför valde du att läsa utomlands?

När jag började läsa kurser som undervisades på engelska i Lund så kom jag i kontakt med en massa utbytesstudenter. Att se de glada varje morgon trots vetskapen att 7 timmar i labbet väntade och att de inte skulle se röken av de 3 soltimmar som dagen erbjöd utanför labbet, fick mig att fundera på att plugga utomlands. Det verkade helt enkelt som man hade roligare då.

Hur var det att läsa utomlands?

Otroligt kul! En stor skillnad här i Holland jämfört med Lunds universitet är att föreläsningarna är mer utsprida över hela dagen. Att gå på föreläsning mellan 19 och 21 är inte ovanligt.

Berätta om dina bästa upplevelser.

Utbildningsmässigt har jag fått delta i ett forskningsprojekt med allt vad det innebär. Jag fick äran att delta vid en konferens där några av världens mest framstående hjärnforskare diskuterade och tolkade nya resultat. En personlig upplevelset är omöjlig att välja ut. Upplevelsen i sin helhet är det bästa.

Skulle du rekommendera andra att läsa utomlands?

Jag rekommenderar verkligen alla att åka på utbyte och uppleva ett nytt land och en ny kultur. Jag har trots utpräglat radioutseende och totalt avsaknad av social kompetens lyckats hitta massor av vänner som jag kommer hålla kontakt med resten av livet. Mina matbilder på Instagram får betydligt fler likes nu!

 

Intervjun genomfördes hösten 2014

Fredrik Irwe - Huvudbild

Namn: Fredrik Irwe

Utbildning: Molekylärbiologi

Utbytesland: Holland

Utbytesuniversitet:  University of Groningen

Period: Våren 2014

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen