Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Resestipendier

För dig som behöver resa i samband med dina studier

Resestipendier för grundutbildningsstuderande ledigförklaras i februari varje år. Resestipendium kan du söka för resa som sker i samband med din utbildning vid Lunds universitet. Det kan vara resa för examensarbete, uppsats, utbytesstudier eller liknande. Till grundutbildningsstuderande räknas även masterstudenter.

Aktuella stipendier

Ansökningsperioden är 14 februari - 28 februari 2018. Du kan då söka resestipendium för resor påbörjade tidigast 1 mars 2017 och senast planerade till 28 februari 2019. Vi kan ge support fram till klockan 16.00 sista ansökningsdagen så tänk på att ansöka i god tid. Observera att vi inte kan ta emot några ansökningar utanför ansökningsperioderna.

Ledigkungörelse (PDF 66kB, nytt fönster)

Logga in i ansökningssystemet (öppnas i nytt fönster)

Tänk på…

…att läsa ledigkungörelsen noga innan du ansöker för att vara säker på att du är behörig att söka. Ledigkungörelsen hittar du på denna sida under ansökningsperioden.

... att du endast ska göra en ansökan per resa och söker då alla stipendier i utlysningen som du är behörig till.

…att beslut om tilldelning av stipendier sker baserat på studieresultat och med grund endast i det som skrivs i ansökan samt de bilagor du bifogat. Bara poäng från Lunds universitet räknas och vi har alla poäng i vårt studiedokumentationssystem Ladok. Kontrollera med din institution att alla poäng är inlagda i Ladok. 

... att bifoga bilagor som intygar syftet med din resa. Till exempel, för utbytesstudier kan det vara antagningsbesked, nomineringsbrev eller betyg från dina utbytesstudier om du redan varit iväg. För resa i samband med uppsats kan du bifoga handledarintyg, inbjudningsbrev eller motsvarande. För examensarbete kan bilagan vara blanketterna cooperation agreement, anmälan-examensarbete, projektplan med underskrift av handledare, inbjudningsbrev eller motsvarande. Bifoga de handlingar som är relevanta för den typ av resa som du ska göra.

... att om du söker släktföreträde ska släktskap styrkas.

...att du fyller i beräknade kostnader för din resa. Beloppen som beviljas är enligt praxis upp till 5000 kr per stipendium. Undantag för stiftelserna Reg läk dr Hartelius’ stipendiestiftelse, Humero-Steuchiska resestipenidet och Nils Flensburgs resestipendiefond där större belopp kan utdelas.

…att stipendierna bara kan sökas via ansökningssystemet och bara under den aktuella ansökningsperioden.

…att stipendiet inte kan användas till en resa vid annat tillfälle eller för annat ändamål än vad som anges i beslutet.

Så här ansöker du

Ansökan

Ansökan sker via ett formulär direkt i ansökningssystemet där du också laddar upp de bilagor du vill skicka med. Stipendierna fördelas med utgångspunkt i syftet med din resa, en rangordning som utgår från studieresultat och studietakt samt din ansökan och de handlingar du bifogat. Se därför till att bifoga relevanta handlingar. Du kan gå miste om ett stipendium om din ansökan inte är komplett. Utdrag ur Ladok behöver du inte bifoga eftersom vi hämtar resultaten direkt efter ansökningsperiodens slut.

Beslut och utbetalning

Beslutet brukar vara klart i april och då skickas besked till samtliga stipendiater via e-post. En rekvisitionsblankett samt kopia på antagningsbesked, inbjudningsbrev, färdhandlingar eller liknande ska skickas till oss på Stiftelseförvaltning för att ditt stipendium ska betalas ut. I beslutet finns uppgift om vilka handlingar du behöver skicka med. Rekvisitionsblankett finns i anslutning till respektive beviljad ansökan i ansökningssystemet.

Sidansvarig:

färja på väg ut från hamnen

Kontaktinformation

Stiftelseförvaltning
stipendier [at] eken [dot] lu [dot] se

Box 117
221 00 Lund

Emma Haverlind
Telefon: 046-222 71 44

Olof Jernryd
Telefon: 046-222 71 48

Krister Åstrand
Telefon: 046-222 71 45

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen