Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Andreas Christensson, Service Management

Andreas Christensson hade egentligen inga planer på att läsa vidare direkt efter gymnasiet utan ville jobba ett år. När han av en slump upptäckte programmet Service management väcktes hans intresse.

Service management som ges på Campus Helsingborg, har fyra olika inriktningar. 75 procent av tiden läser studenterna gemensamma kurser, och de resterande procenten läser man någon av inriktningarna Health, Hotel & restaurant, Retail eller Tourism.

– Jag tycker att upplägget är bra eftersom man lär känna alla studenterna på utbildningen, säger Andreas Christensson. Man får också en inblick i de andra inriktningarna på det sättet. 

Under det tredje läsåret går studenterna ännu djupare in i sin inriktning och skriver sitt examensarbete. Andreas har funderingar att skriva sitt inom HR, om personalhälsa och hur man jobbar med hälsofrämjande på arbetsplatser, eller om rekryteringsprocessen.

– I grund och botten är det HR som jag tycker är mest intressant, säger han.

”Allt i det här paketet har passat mig”

För Andreas har det alltid varit självklart att läsa ett program på universitetet. Han tycker att det är bra med ett färdigt paket som innefattar kurser som dels kompletterar och dels bygger på varandra.

– Jag var inte till 100 procent säker på vad jag ville läsa och visste inte heller vilka ämnen jag ville ha med i min utbildning, berättar Andreas. Och nu känner jag att allt, mer eller mindre, har passat mig i det här paketet. 

Utöver studierna har Andreas engagerat sig inom studentlivet. Han har nyligen blivit ordförande i studentföreningen Stampus på Campus Helsingborg.

– Det ger mig erfarenhet i ledarskap på ett mer praktiskt plan, menar han.

Efter utbildningen planerar Andreas att flytta till en storstad, gärna i Öresundsregionen. Målet är att få en ledande roll inom HR och personalfrågor.

Andreas Christensson läser vid Lunds universitet.

Namn: Andreas Christensen

Kommer från: Ystad

Bor: Helsingborg

Utbildning: Service Management

Läs mer om service management på institutionens webbplats

Campus Helsingborg

Campus Helsingborg etablerades år 2000 i en gammal gummifabrik söder om centrum. Studenterna kan läsa kandidatprogram, masterutbildningar och fristående kurser vid Campus och de största utbildningarna är service management och strategisk kommunikation.

Service management har flera olika inriktningar på sina kandidatprogram och strategisk kommunikation har två. Campus Helsingborg har de enda institutionerna för respektive ämne i Sverige.

Vid Campus Helsingborg studerar även bland annat blivande socionomer, ämneslärare och högskoleingenjörer. Här finns också en utbildning i modevetenskap.

Campus Helsingborgs webbplats

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen