Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU Innovation – universitetets innovationsverksamhet

genvägen från forskningsresultat till samhällsnytta
LU Innovation är navet för kommersialisering och innovation vid Lunds universitet. Genom att kommersialisera kunskap från universitetet kan vi bidra till fler arbetstillfällen och ökad tillväxt, samtidigt som värdefulla lösningar snabbare kommer till nytta i samhället.

På LU Innovation hjälper vi studenter och forskare att omvandla idéer och forskningsresultat till nya framgångsrika produkter, tjänster eller metoder på marknaden. Vi gör det bland annat genom att bidra med:

  • att agera bollplank och bidra med affärsutveckling
  • patentrådgivning och ge stöd kring immateriella frågor
  • finansiering i projektets olika faser
  • hjälp med juridik och avtalsfrågor
  • kunskap kring att starta ett bolag
  • ett stort nätverk och viktiga kontakter.

LU Innovation består av en myndighetsdel och en bolagsdel, LU Holding AB. Dessa båda fungerar som en enhet med ett gemensamt uppdrag och en gemensam ledning.

Genom bolagsdelen kan universitetet arbeta operativt med att ta nya innovationer till marknaden – genom att ingå delägarskap i forskningsbaserade bolag eller hjälpa till att licensiera ut forskningsresultat till redan etablerade bolag.

Sedan 1999 har vi investerat i nära 90 nya forskningsbolag, som tillsammans genererat drygt 3 300 årsarbeten och över 1 miljard kronor i skatteintäkter.

LU Innovations webbplats

VentureLab är en del av LU Innovation och arbetar för att uppmuntra entreprenörskap hos studenter och hjälpa de som funderar på att starta eget. VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och möjlighet till gratis kontorsplats i inkubatorn på Ideon Agora.

VentureLabs webbplats

Läs mer om inkubatorer på Lunds universitet


Från LU Innovation drivs också projekt och program i samarbete med andra aktörer. Ett exempel är Innovationskontor Syd som är ett samverkansprojekt mellan högskolorna i södra Sverige. Ett annat exempel är Swelife som är ett strategiskt innovationsprogram som finansieras av Vinnova och koordineras från LU Innovation.

Innovationskontor Syds webbplats

Swelifes webbplats

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

LU Innovation
Lotte Larsen, kommunikatör (tjl)

Oscar Heimburg, kommunikatör
Tel +46 46 222 90 77, +46 72 546 00 77

E-post: oscar [dot] heimburg [at] fsi [dot] lu [dot] se

LU Innovations webbplats


Besöksadress:
Sölvegatan 16, 223 62 Lund

Karta

Postadress:
LU Innovation
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

 

LU Innovation på Twitter

LU Innovation på LinkedIn

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen