Kulturvetenskapernas Kulturnatt

ljus och runda färgbrickor
Övrigt
Kulturnatten hos Institutionen för kulturvetenskaper bjuder på musikdiskussioner och en alternativ melodifestival!

Program:

14:15 - 15:15   Lokal B129, LUX, Helgonavägen 3, Lund

Planer på musikforskning för 100 år sedan

Tobias Norlind betraktas som den svenska musikforskningens grundare. För ett drygt sekel sedan utvecklade han i Lund sina idéer om ämnets utformning. I en paneldiskussion samlas musikforskare kring Norlinds forskning och visioner. Medverkande gör bland annat Sanne Krogh Groth och Thomas Olsson från Avdelningen för musikvetenskap, och paneldiskussionen genomförs i samarbete med Tobias Norlind-samfundet för musikforskning.

15:30 - 16:30   Lokal B129, LUX, Helgonavägen 3, Lund

Musikutbildning idag vid Lunds universitet
Vid Lunds universitet bedrivs utbildning i musik vid Odeum, Musikvetenskap och Musikhögskolan i Malmö. Hur kompletterar de varann? Hur samarbetar de? Hur kan de bidra till fortsatt utveckling? Forskare och lärare möts i en paneldiskussion.

18:00 - 19:00   Foajén, LUX, Helgonavägen 3

Melodi Grand Lux!

Välkommen till Melodi Grand Lux! Under Kulturnatten håller vi en alternativ melodifestival med dansk-svenskt fokus. I en kontinuerlig växelverkan mellan forskarpresentationer och skådespelarimprovisationer sjunger vi oss fram till ett nytt Öresundsskap tillsammans med Institutionen för kulturvetenskaper och Kunskapskabarén. Medverkar gör Fredrik Nilsson (Centrum för Öresundsstudier), Sanne Krogh Groth och Thomas Olsson (musikvetenskap) samt Kunskapskabarén.

2017-09-16 14:15 till 19:15
LUX, Helgonavägen 3, Lund