Hasse och Tage-utställning på Kulturen

Bild ur AB Svenska ords arkiv, som finns på Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet
Bild Hasse och Tage. Från AB Svenska ords arkiv, som finns på Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet

Utställning, 350-årsjubileum

Genom ett samarbete med Universitetsbiblioteket i Lund visar nu Kulturen i Lund upp ett unikt material från Svenska Ords egna arkiv.

Lundensaren Hasse och uppsaliensaren Tage är en institution bland svenska komikerpar och har haft en enorm inverkan på svensk underhållning. Med humorn som främsta följeslagare rörde detta par om i den svenska kulturen. Med sina filmer, revyer och figurer är de berömda över hela Sverige än idag. Arkivet efter AB Svenska Ord, Hasse Alfredsons och Tage Danielssons bolag, förvaras numera på Universitetsbiblioteket. Här finns manuskript till revyer som Gröna och Gula Hund, 88-öres revyn och filmer som Att angöra en brygga, Äppelkriget, Mannen som slutade röka och mycket, mycket mer. Tillsammans med Universitetsbiblioteket inviger Kulturen den första juli en helt ny utställning om denna komikerduo.

Mer om uställningen på Kulturens hemsida

Utställningen är ett samarbete mellan Kulturen och Universitetsbiblioteket vid Lunds universitet, och finansieras av Crafoordska stiftelsen. Utställningen ramas in av universitetets 350-årsjubileum.

2017-07-01 (Hela dagen) till 2018-01-14 (Hela dagen)
Kulturen, Lund

2017-07-01 (Hela dagen) till 2018-01-14 (Hela dagen)
Kulturen, Lund