Annamaria Westregård, Juris doktor och universitetslektor

”När forskning och undervisning följs åt blir undervisningen ny, aktuell och får ett större djup”

Annamaria Westregård, Juris doktor och universitetslektor
Annamaria Westregård, Juris doktor och universitetslektor, undervisade i kursen Arbetsrätt för fackliga ombudsmän, som togs fram i samarbete med Kommunalarbetarförbundet.

– Många deltagare har respekt för att läsa vid universitetet och är lite nervösa när de börjar. Det är en anspänning att göra en hemtenta om man inte är van, men för de allra flesta går det alldeles strålande och deras självförtroende växer.

Hur var kursen Arbetsrätt för fackliga ombudsmän upplagd?
– På kursen varvade jag föreläsningar med egna övningar. Vi hade temadelar där vi gick igenom diskriminering, rehabilitering, lagar kring anställningens upphörande. Eftersom deltagarna hade arbetat länge praktiskt utnyttjade jag deras erfarenheter i undervisningen och lyfte fram dem. Vi avslutade kursen med ett stort förhandlings- och rättegångsspel.

Vilka erfarenheter gör dig till en bra lärare?
– Jag har arbetat som förhandlare i det privata näringslivet, är tingsmeriterad och har den processuella erfarenheten eftersom jag suttit i rätten. Min egen forskning ligger inom det område jag undervisar i: rehabilitering, LAS, sjukpenning och integritetsfrågor. När forskning och undervisning följs åt blir undervisningen ny, aktuell och får ett större djup.

kontaktinformation

Lund University Commissioned Education (LUCE)
info [at] education.lu.se

Besöksadress: