LTH på Kulturnatten

Kulturnatten på LTH
Övrigt
Träffa forskare och studenter, ta del av spännande teknikexperiment, demonstrationer och prova-på aktiviteter för både barn och vuxna.

Reglerteknik och datateknik – Nytt för i år är att vi kommer ha visningar i robotlabbet för allmänheten under kulturnatten.

En gång i halvtimmen kommer vi ha guidade grupper som utgår från Studiecentrum. Biljetter krävs och finns att hämta i programmeringsmontern.

Morgondagens smarta produkter - Se ett axplock av industridesignstudenternas kreativa examensarbeten – och bekanta dig med morgondagens produkter, i nya material och former!

Lär dig mer om 3D-skrivare - Kläm och känn på utskrivna 3D-produkter, såsom gitarrer och medicinska hjälpmedel -, och se på när föremålen skrivs ut.

Experimentera med LTHs Julkalender - I december varje år bänkar sig tusentals elever runt om i Sverige för att kolla in 24 filmade experiment som några LTH-studenter spelat in. Träffa studenterna som planerar årets kalender och experimentera med dem!

Formula student - provsitt studenternas racerbil och prata med de som bygger och tävlar med den i racerbilstävlingen

Lär dig mer om nanoforskning - träffa forskare och ställ frågor om nanoteknik

Lär dig programmera – programmering för barn och nyfikna vuxna på ett enkelt och lekfullt sätt.

Medicinsk teknik - se till exempel hur ultraljud fungerar och testa glasögonen för Eye-tracking.

Vad innehåller maten vi äter? Lär dig mer om livsmedelsforskning, ställ frågor om mat, myter och molekyler.

Intresserad av pilotyrket? Möt studerande från Trafikflyghögskolan som berättar om den spännande trafikflygarutbildningen i Ljungbyhed."

Vet du att du kan gå kurs i att bli drönaroperatör? Möt representant från Folkuniversitet som berättar om den nya utbildningen ”Kommersiell drönaroperatör” samt förevisning av drönare i luften.”

Hur spårar man osynliga plastrester i havet? Våra hav fylls inte bara av gammalt plastskräp som guppar omkring. Ett minst lika stort problem är den osynliga plasten –mikroplasten – som fiskarna får i sig och som kan skada både djur och växter. Men hur vet vi säkert att den osynliga plasten finns i vattnet? Finns den exempelvis i Lommabukten? Ingenjörsstudenter vid LTH håller på att utveckla en bärbar biosensor som kan upptäcka och mäta halten dessa så kallade mikroplaster. Kom och träffa dem och hör dem berätta mer om sitt projekt. Satsningen görs inom ramen för en internationell tävling i syntetisk biologi, iGEM.

Program på Vattenhallen Science Centre

Vi har aktiviteter både inomhus och utomhus

PLATS: Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1

ÖPPET: kl 12.00-20.00

Shower

Planetarievisningar var 20:e minut hela dagen.

Utställningar

Virtual reality-mässa

Vi utmanar din verklighet — kliv in i en ny värld

Kom till IKDC och upplev tankeväckande virtuella verkligheter med den senaste VR-tekniken!

PLATS: IKDC Sölvegatan 26

ÖPPET: kl: 16.00-19.00