Jubileumskurs: Äldrerätt - ett nytt och angeläget rättsområde

Bild: Kamil Porembiński

Föredrag, 350-årsjubileum

Se livesändningen av kursen här:

**PLATSBILJETTER DELAS UT FRÅN KL. 18:00**

Sverige och omvärlden blir snabbt allt äldre. Detta utmanar samhällsstrukturen bland annat i termer av arbetsmarknad, pensionssystem och hälso- och sjukvård. Den rättsliga regleringen är ofta neutralt utformad, men vad innebär den egentligen ur den åldrande människans perspektiv? Under denna föreläsning som hålls av professor Ann Numhauser-Henning granskar vi olika rättsområden med “äldreglasögon”. Föreläsningen, som är en del av Lunds universitets jubileumskurs, besvarar frågor om äldrerätt – vad är det och varför behövs det? Ett förbud mot åldersdiskriminering – skyddar det verkligen äldre människor?

Ann Numhauser-Henning är professor vid Juridiska fakulteten och aktiv lärare. Hon forskar huvudsakligen inom arbetsrätt men också med ett bredare angreppssätt kring social trygghet i ett europeiskt integrationsperspektiv. Läs mer om hennes forskning och arbete.

Datum: måndag 18 september
Tid:19:00-20:00
Plats: Pufendorfsalen, Lilla Gråbrödersgatan 3, Lund
Fakultet: Juridiska fakulteten

Föreläsningen är öppen för alla

Om Jubileumskursen
Lunds universitet fyller 350 år och kommer att fira detta mellan december 2016 och januari 2018. Ett av de många arrangemang som kommer att organiseras är vår årslånga Jubileumskurs. Kursen ger en unik inblick i universitetets breda forskning samt lyfter fram vetenskap på ett underhållande sätt. Kursen är öppen för alla och kommer att ske på vardagskvällar, med några få undantag, mellan 19:00-20:00 på olika platser i Lund samt vid speciella tillfällen i Malmö.

Deltagare tilldelas en tentamensbok där de samlar sina kursstämplar i. De deltagare som gått på en föreläsning från varje universitetsfakultet - totalt nio stycken - kommer att vid en officiell ceremoni i januari 2018 att tilldelas ett examensbevis av rektor Torbjörn von Schantz. Deltagare som gått på flest seminarier kommer att vara med i utlottningen av ett hemligt pris. Varje fakultet kommer att erbjuda fyra föreläsningar, så missar du en så finns fortfarande möjlighet att få en stämpel från rätt fakultet. Kursprogrammet har satts samman av forskarna Marie Dacke från Naturvetenskapliga fakulteten och Ulf Ellervik från Lunds tekniska högskola.

Se hela programmet med alla kurstillfällen!

2017-09-18 19:00 till 20:00
Pufendorfsalen, Lilla Gråbrödersgatan 3, Lund